querystroute=product/product&path=76_83&product_id=275

Chassis_2cv_City

Chassis_2cv_City
Chassis_2cv_City Chassis_2cv_City Chassis_2cv_City Chassis_2cv_City Chassis_2cv_City Chassis_2cv_City Chassis_2cv_City
Model: Chassis_ 2cv_ City
Spaarpunten:
Beschikbaarheid: 2 - 4 Dagen
Prijs: 0,00€
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   

Gegalvaniseerde 3mm dikke chassis van het merk 2cv City met perfecte pasvorm (alle gaatjes en vormen passen uitstekend), inclusief gegalvaniseerde bodemplaat én top-plaat, RDW toegelaten !...... veel sterker en dus onverslijtbaar dan het origineel gelijkende chassis .... 

Géén anti-roest of kataforese behandeling nodig voor dit chassis, dus ook geen meerprijs voor behandeling. Combinatietype, dus voor trommelremmen én schijfremmen geschikt.

Certificaat is niet nodig, deze types chassis worden door de RDW geaccepteerd sinds jaar en dag, de tijd dat men er papierwerk bij nodig had is al dik 10 jaar achterhaald en dus echt niet meer nodig, dit product bestaat al 13 jaar en er zijn er duizenden van verkocht die nog steeds probleemloos rondrijden.     

Méér uitleg over chassis

Dit chassis is onverwoestbaar bij normaal gebruik, veel beter dan bijvoorbeeld het origineel gelijkende chassis uit Argentinië wat een slechte staalkwaliteit heeft door veel koolstof/ schrootstaal erin verwerkt en andere vervuilingen wat resulteerd in snel roesten.   Deze Argentijnse chassis worden ook aangeboden door de meeste 2cv handelaren, in diverse behandelingsuitvoeringen zoals kataforese behandeling, met dinitrol behandeld, zelfs gegalvaniseerd! ........dit laatste is helemaal sterk af te raden want het dunne plaatmateriaal van de argentijnse chassis is slechts 0,8 mm dik op de meeste plaatstaaldelen en het harde galvanische materiaal zoals de zinklaag is daar tegenaan verzonken en zal vanweg z'n harde eigenschap op verend staal zoals dat is, gaan scheurvorming geven vanwege de tordering van de gehele 2cv, en dientengevolge gaat dit doodleuk weer roesten.       Als men vanwege originaliteitsdenkbeelden toch een chassis wil kiezen wat gelijkend is aan het origineel, dan is het altijd vele malen beter een chassis te kiezen uit Cassis, zuid Frankrijk van de Firma Cassis, deze zijn echt gemaakt van kwaliteitsstaal op de enige ter wereld nog bestaande pers.    Dit chassis is ook gemaakt wat zeer weinig mensen weten van 1 langsliggerdeel in tegenstelling tot het Argentijnse wat bestaat uit 3 delen (opstaande deel/zijkant) en zodanig dichtgestanst dat vocht niet in de naden kan komen.    Nadeel van dit chassis is dat het aan de prijs is (bijna dubbel), maar absoluut de moeite waard als je voor een restauratie gaat tot in de puntjes.    

Het 2cv-City chassis behoort tot een groep chassis van de familie der 3mm dikke chassis, waarvan er zeker wel een stuk of 8 merken bestaan.    In de beginperiode van de opkomst van deze chassis was er nog al eens geduvel met accepatatie van deze type, dat is gelukkig nu over.    De RDW weigerde toendestijds tegen alle regels van de europesche unie in deze te accepteren, dit is rechtgezet door inzet en volhardendheid van privé personen die dit niet accepteerden.                            Nu worden deze chassis probleemloos geaccepteerd.     Er zijn ook andere merken van deze groep zoals Der Fransose, Ken Hanna, Wheels, Ecas, van der Schuur, etc etc....verschillen zijn er dus ook.....de 1 is de ander niet qua bouwstijl, dwz niet allemaal sta ik volledig achter, mijn mening is (en dat is dus niet objectief, maar uitgaande van 36 jaar ervaring) dat het niet te zwaar moet zijn en niet al te stijf omdat een karrosserie van een 2cv nu eenmaal best veel tordeert.   Der Fransose en van der Schuur bijvoorbeeld zijn erg stijf en zwaar, waar ik minder achter sta, Wheels is vreemd gelast op een manier waar ik niet volledig achter sta en zijn er nog wel meer plusjes en minnetjes te bedenken bij chassis....mijn idee bij de City chassis is; degelijk, perfect passend en niet te zwaar, dus zeer geschikt voor het gros van de 2cv's.

Te goedkoop en het zal dus wel niks zijn hoor ik mensen zeggen?....de ervaringen van zeer velen bewijzen het tegendeel.

                                 .